Over ons

Over ons

Sinds 2006 ben ik, Petra Delhez (1954), MfN Registermediator. Dit betekent dat ik voldoe aan de vastgestelde kennis en vakbekwaamheidseisen die bepaald zijn door de Mediationfederatie Nederland.

Mediator

Subsidie Mediation

Ik ben werkzaam op toevoegingsbasis (gesubsidieerde mediations). Ook sta ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Mijn hele leven ben ik bezig geweest met de persoon achter de mens. Eerst als manager en leidinggevende aan medewerkers, later als ombudsman en voorzitter/lid van verschillende klachtencommissies. Ik heb mijn kwaliteiten optimaal kunnen ontwikkelen door diverse opleidingen te volgen. Uiteraard ben ik in het bezit van alle benodigde certificaten die nodig zijn om professioneel mediator te zijn.

Petra Delhez is een Registermediator.

Specialisatie mediation

Naast geaccrediteerd familiemediator heb ik mij gespecialiseerd als MTi Arbeidsmediator. In 2007 heb ik mij aangesloten bij de Mediators Vereniging Zuid. Deze vereniging speelt een belangrijke rol in de verdere professionalisering van mediators. Daarna ben ik in 2008 lid geworden van de Nederlandse Mediatorsvereniging, de landelijke beroepsvereniging van mediators, opgericht in 2002. Vervolgens heb ik mij in 2010 verder ontwikkeld door mij aan te sluiten bij het Mediators Collectief, een landelijke organisatie en specialist in het begeleiden van partijen naar oplossingen. Tevens ben ik sinds 2010 actief als buurtbemiddelaar.

Opleiding

Na het afronden van mijn middelbare school ben ik scheikunde gaan studeren (deze studie heb ik in 1979 afgerond). Na mijn studie heb ik voornamelijk in diverse functies binnen de ICT gewerkt. In 2000 heb ik de ommezwaai gemaakt naar functies waar het accent vooral op het mensgerichte aspect ligt in plaats van op het technisch inhoudelijke. Allereerst begon ik te werken als adviseur en moderator. In de periode 2001 tot 2006 vervulde ik de functie als (team)manager voor diverse teams met ICT-professionals. Daarna heb ik vier jaar als ombudsvrouw bij Nationale Nederlanden gewerkt, waardoor ik mij ging bezig houden met interne (beginnende) conflicten. Tussen 2010 en 2012 ben ik als implementatiemanager bij de ING Bank werkzaam geweest. Ook hier kon ik mijn mediation technieken dagelijks in de praktijk brengen. Vanaf 2012 begon ik Agile / Scrum coach werkzaamheden voor ING te vervullen. Ook in deze functie waarbij medewerkers in verandertrajecten worden begeleid, komen de vaardigheden als mediator prima van pas. Tenslotte heb ik veel ervaring als voorzitter/lid van diverse klachtencommissies.

Kortom, je bent er bij mij dus van verzekerd dat ik intensieve ervaring heb in het begeleiden van mensen in conflictsituaties en in het zoeken van concrete en praktische oplossingen. Mediation is mij op het lijf geschreven. Wil je ook weten of ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op. Je wordt er zeker wijzer van!

Share by: