Conflicten

Conflicten

Conflictenbemiddeling

Ruzie (voorkomen) met je baas, buren, familie, gemeente of zakenpartner? Scheiden? Voor een snelle en deskundige afhandeling van een conflict door conflictenbemiddeling neem je contact op met Sabobo Mediation & Coaching. Door middel van een gratis intakegesprek, eventueel op locatie, kunnen we bekijken wat ik voor jou kan betekenen. Nederland wordt bijeengehouden door een stelsel van regels. Dit is om het land leefbaar te houden voor iedereen. Toch kan het gebeuren dat er bij een interactie tussen mensen en/of organisaties conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld met je buren, de school van je kinderen, de overheid of binnen de familie. Als conflicten escaleren heeft dat een behoorlijke impact op je leven. Het kan zelfs zover gaan dat je de kinderen van school moet halen, je door de situatie gedwongen wordt te verhuizen, overweegt familiebanden te verbreken of zelfs gezondheidsklachten ontwikkelt door negatieve spanningen.

Mediation helpt bij conflicten

Als je er samen niet meer uit komt, is het verstandig een neutrale partij in te schakelen. Steeds vaker worden conflicten door mediation opgelost. Mediation heeft een aantal voordelen. Zo kan ik als Mediatorsfederatie Nederland Registermediator samen met jullie naar een aanvaardbare oplossing toewerken. Hoe eerder je in onderling overleg tot een oplossing kunt komen, hoe beter dat is. Ik werk als een neutrale bemiddelaar die jullie helpt tot een oplossing te komen waarmee jullie allebei tevreden zijn. De mediator brengt de communicatie weer op gang. Door de emotionele en rationele situatie te scheiden, worden de daadwerkelijke belangen duidelijk. Zo vinden beide partijen binnen korte tijd een aanvaardbare oplossing. Er zijn procedures door het MfN vastgesteld die ik gebruik als richtlijn bij mediation. Zo hanteer ik een vastomlijnde en beproefde werkwijze. De MfN Registermediators zijn door voortdurende bijscholing op de hoogte van de nieuwste methodes.

Voordelen mediation

Mediation kent verschillende voordelen. Zo herstelt de communicatie tussen beide partijen en wordt er een oplossing gevonden die voor beide partijen aanvaardbaar is. Op die manier is er dus geen verliezer! Bovendien is mediation een stuk voordeliger dan het opstarten van een gerechtelijke procedure en gaat het tevens een stuk sneller.

Vormen van mediation en conflictenbemiddeling

Sabobo Mediation & Coaching is gespecialiseerd in begeleiding en mediation van verschillende vormen conflicten. Voor meer informatie kunt u op de hieronder vermelde pagina’s terecht.

Ook voor online mediation sta ik graag voor je klaar. Met online mediation bespaart je maar liefst 20 tot 40 procent van de kosten. Meer weten over wat Sabobo Mediation & Coaching bij conflicten, conflictenbemiddeling en coaching voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op.

Share by: